Zorg voor goed onderhoud van brandmeldinstallaties

Zorg voor goed onderhoud van brandmeldinstallaties

Zorg voor goed onderhoud van brandmeldinstallaties

In bedrijven worden voor de veiligheid brandmeldinstallaties geïnstalleerd. Mocht er brand uitbreken dan kan een goedwerkende brandmeldinstallatie ervoor zorgen dat de brand snel gedetecteerd wordt en er geen mensen in gevaar komen.

Zorg dat je gediplomeerd bent

Om de veiligheid van dergelijke installaties te kunnen controleren dien je in het bezit te zijn van een geldig diploma. Dit kun je behalen door een cursus Onderhoud Brandmeldinstallaties te volgen bij Kenteq. De cursus is bedoeld voor mensen die bij onderhoudsbedrijven werken die in deze sector brandmeldinstallaties inspecteren, controleren en repareren.

Wat heb je nodig om deel te nemen?

In de cursus wordt gewerkt op MBO niveau en als je eraan wilt deelnemen is het het beste als je een diploma in de elektrotechniek op zak hebt of jarenlange ervaring in de sector zelf zodat je weet waar het om draait. Om deel te kunnen nemen aan de cursus dien je wel in het bezit te zijn van certificaten voor de volgende veiligheidsnormen: NEN 2535, NEN 2654-1 en NEN 2576.

Inhoud van de cursus onderhoud brandmeldinstallaties

Qua inhoud komen de volgende onderwerpen aan bod in de cursus. Er wordt gekeken naar wat brand nu eigenlijk precies is en wat de oorzaken ervan kunnen zijn. Ook wordt gekeken naar de geldende normen en wetten die voor deze sector gelden. Naast de cursus en bijhorende theorie word je ook getraind voor het examen dat bij de cursus hoort. Als je hiervoor slaagt mag je daarna zelfstandig op pad om brandmeldinstallaties te keuren, te onderhouden en te repareren indien noodzakelijk.

Kijk wat het aanbod is

Voor alle mogelijkheden kijk je het beste even op de website van Kenteq maar kun je ook contact opnemen met het bedrijf zelf als je graag meer informatie wilt hebben. Er is ook vaak maatwerk mogelijk dus vraag daar zeker ook naar als je er met het huidige aanbod niet helemaal uitkomt.