Roze voor meisjes of blauw geboortekaartje jongen

Roze voor meisjes of blauw geboortekaartje jongen

Roze voor meisjes of blauw geboortekaartje jongen

Blauwe kleertjes voor een jongen kan echt niet meer? In deze tijd waarin genderneutrale kleding een ‘ding’ is, hoor jij dus ook drie keer na te denken voordat je roze jurkjes voor je dochtertje haalt of een blauw shirtje voor je zoontje. Welke kleuren kies jij?

Hoeveel aandacht hoor je te besteden

Hema introduceert genderneutrale kleding en de sociale media staat er vol mee. Iedereen geeft graag zijn mening en is het wel of niet eens met de stereotyperende kleur ‘blauw’ voor jongetjes. Wanneer jij in verwachting bent van een jongetje krijg je al te maken met de lastige opgave om kleuren te kiezen voor de kinderkamer, rompertjes in huis te halen en een geboortekaartje jongen uit te zoeken. Beteken dit dan ook dat je al moet kijken naar welke kleuren er gebruikt worden? In hoeverre mag of moet jij aandacht besteden aan genderneutraliteit? Net nature-nurture-debat heeft na veel debatten nog geen ‘uitweg’ gevonden. Kies jij voor een stereotype blauw geboortekaartje jongen of ga je voor de neutrale groene kleur?

De inrichting van de babykamer

Wanneer je in verwachting bent van een kindje zullen je gedachten voornamelijk uitgaan naar een voorspoedige bevalling en de gezondheid van je kindje. Of je kindje wordt aangekondigd met een groen geboortekaartje jongen of met een blauwe of gele; de geboorte van een kleintje is altijd een bijzondere gebeurtenis. Een keuze maken uit de kleuren van de muren van de kinderkamer en de sokjes is volledig aan jou. Wanneer het kindje gezond op de wereld is gezet, zal er in ieder geval te allen tijde blijdschap zijn en wil je dit graag delen met de mensen om je heen.

Kies een gepast geboortekaartje jongen

Wanneer een snoezig geboortekaartje liefde en vreugde uitstraalt, kan deze de kleuren blauw, roze, geel of groen hebben. Welk geboortekaartje vind jij gepast?