Opsluitbanden; een essentieel onderdeel van je bestrating

Opsluitbanden; een essentieel onderdeel van je bestrating

Opsluitbanden; een essentieel onderdeel van je bestrating

Als je een gedeelte van je tuin wilt laten bestraten, dan is het natuurlijk belangrijk dat dit lang blijft liggen. Vooral opritten krijgen het zwaar te verduren en helaas gebeurt het nogal eens dat de bestrating verzakt. Dit los je op door betonbanden te gebruiken. Deze banden vormen een omlijsting om je bestrating heen, waardoor deze niet kan worden weggedrukt of verzakken. Vaak worden deze banden op een lager niveau dan de bestrating zelf gelegd, maar je kunt er ook voor kiezen ze juist uit te laten steken en zo een duidelijke en decoratieve afbakening te creëren tussen de bestrating en de rest van de tuin.

Soorten opsluitbanden

Omdat je opsluitbanden ook als decoratie kunt gebruiken, worden deze in verschillende uitvoeringen aangeboden. Ga bijvoorbeeld naar https://www.sierbetononline.nl/ en je kunt zien hoe groot het aanbod is. Er zijn verschillende grijstinten en kleuren, afmetingen en uitstralingen. Daarnaast zijn er opsluitbanden voor rondom bestrating, maar ook voor rondom een gazon of een andere afdeling van je tuin. Door opsluitbanden op een slimme manier te gebruiken, kun je je tuin dus verfraaien en een volledig ander uiterlijk geven.

De functie van opsluitbanden

De primaire reden voor het gebruik van opsluitbanden is uiteraard praktisch, omdat je je bestrating beschermt en behoudt. Maar, je kunt ze ook gebruiken om niveau verschillen te creëren, om de rand aan te geven rondom een pad, om bestuurders van voertuigen te laten voelen waar de rand is van je oprit en om het geheel een strak en netjes uiterlijk te geven. Het is wel belangrijk dat je de juiste opsluitband kiest om het gewenste effect te bereiken, en de variatie is groot. Denk dus van tevoren goed na over de kleur, het materiaal, de afmetingen en de vorm van de betonband, voordat je een bestelling plaatst. Een goede leverancier staat altijd klaar met advies.