Kom ik in aanmerking voor re-integratie?

Kom ik in aanmerking voor re-integratie?

Kom ik in aanmerking voor re-integratie?

Helaas komt het nog steeds erg veel voor dat werknemers ziek thuis zitten. Dit kunnen zowel geestelijke als lichamelijke klachten zijn. Dit kan voor zowel de werkgever als werknemer erg vervelend zijn, zeker wanneer het langdurig is. Gelukkig zijn er tegenwoordig genoeg mogelijkheden voor zieke werknemers. Eén daarvan is re-integratie. In dit artikel geven wij u meer informatie over re-integratie. Wilt u weten wat u als (zieke) werknemer heeft aan re-integratie? Lees dan dit artikel.

Werkzaam zijn in een andere functie

Wanneer u als werknemer ziek bent is het de bedoeling dat u uiteindelijk weer aan de slag gaat. Het kan soms echter voorkomen dat dit niet mogelijk is in uw huidige functie. Soms zorgt een ziekte er namelijk voor dat u uw huidige functie niet meer normaal uit kunt voeren. Het is dan de bedoeling dat u via re-integratie aan de slag gaat op een andere functie. Zit is vaak in hetzelfde bedrijf. Wanneer in binnen uw huidige bedrijf geen mogelijkheid is om een andere functie te bekleden, kunt u ook kiezen voor outplacement. U gaat dan aan de slag in een ander bedrijf. Dit is vaak een volledig andere functie. Zo kan u bijvoorbeeld als kassamedewerker opeens als buschauffeur aan de slag gaan. Dit is vaak een erg succesvolle manier van re-integratie.

Als werknemer heeft u een grote verantwoording

Als u langdurig ziek bent is het goed om bij uw bedrijf te informeren naar re-integratie. Vaak komt u naar verloop van tijd in aanmerking voor re-integratie. Als werknemer heeft u zelf hier een belangrijke verantwoording in. Houd daarom zelf continu het verloop van uw ziekte bij en noteer wat u allemaal heeft ondernomen om zo snel mogelijk aan de slag te gaan. Zo zorgt u ervoor dat u niet achteraf een boete krijgt van bepaalde instanties.