Is jouw debiteurenbeheer goed genoeg?

Is jouw debiteurenbeheer goed genoeg?

Is jouw debiteurenbeheer goed genoeg?

Wanbetalers; geen enkele bedrijfseigenaar zit hier op te wachten. Het is makkelijk de debiteur de schuld te geven voor de late betaling, maar in sommige gevallen kan het probleem ook bij jou liggen. Is jouw lijst met achterstallige betalingen te lang en kan jouw team de workload niet aan? Dan kun je voordat je een incassobureau inhuurt om te helpen, ook jezelf eens de spiegel voorhouden.

Slechte facturen

Een grote reden waarom debiteuren niet overgaan op de betaling is een onduidelijke factuur. Als niet goed wordt omschreven hoe de prijs tot stand is gekomen, bijvoorbeeld, zal een klant onwillig zijn om te betalen. En met goed recht. Langdradige, onprofessionele en incomplete facturen zijn minstens net zo erg en als er dan ook geen duidelijke contactgegevens bij staan, is de klant ontmoedigd om te betalen en wordt de factuur weggelegd en vergeten.

De betalingsmethode

Tegenwoordig moet alles snel en makkelijk. Langdradige procedures vervelen ons. Het is dus belangrijk dat de betalingsmethoden die je aanbiedt voor iedereen te gebruiken zijn en geen ingewikkelde handelingen bevatten. Daarnaast moet je een garantie geven dat deze methode veilig is.

De processen

Kijk ook eens goed naar je processen. Zijn deze nog up to date of zijn ze aan vernieuwing toe? Worden je debiteuren netjes en professioneel benaderd, worden de wanbetalers structureel opgevolgd en wordt er op tijd ingegrepen als een klant niet betaalt?

Debiteurenbeheer uitbesteden

Soms kan het verfrissend werken als je je financiële management uit handen geeft aan een incassobureau, zoals BMK incasso. Deze zullen je van je wanbetalers af helpen, kunnen je advies geven over jouw processen en er zorg voor dragen dat jouw financiële situatie altijd in topvorm is. En of je ze nu tijdelijk of onbeperkt inhuurt, incassobureaus hebben altijd goede ideeën en kunnen er samen met jou zorg voor dragen dat jouw bedrijf financieel niets te klagen heeft.