Hoe reageren collega’s tijdens tijdens je re integratie?

Hoe reageren collega’s tijdens tijdens je re integratie?

Hoe reageren collega’s tijdens tijdens je re integratie?

Niemand hoopt het te overkomen; ziek worden. Helaas kunnen we hier niet zelf de hand opleggen. Het kan gebeuren dat je ziek wordt en dat je een periode niet kunt werken. In positieve gevallen, is het voor jou als medewerker mogelijk om hier weer bovenop te komen. Dit heugelijke nieuws zal je goed bevallen. Door middel van re integratie zal jij je weer op de werkvloer kunnen begeven en dat doet je deugd. Toch kan het voor je andere collega’s lastig zijn om jouw terugkeer op de juiste manier op te vatten. Dit blog bevat een paar situaties die zich kunnen voordoen voor en tijdens je re integratie.

Wat vinden je collega’s?
Heb je last van een griepje? Dan zal je niet lang afwezig te hoeven zijn op je werk. Indien er meer aan de hand is, ben je namelijk langer van huis. Het kan in deze gevallen lastig zijn om goed contact te houden met je collega’s. Toch maakt het een verschil of je fysieke of mentale problemen hebt. Wanneer je bijvoorbeeld uit de running bent vanwege een fysieke ziekte, is het voor collega’s duidelijk wat er aan de hand is en hebben zij hier een beeld bij. Bij mentale ziektes kan dit vaak onbegrip oproepen. Voor je re integratie, en wanneer jij dus thuis zit, zullen zij hier het zijne over denken.

Wat zeggen je collega’s tijdens je re integratie?
Wanneer je weer redelijk op de been bent en je jezelf mentaal goed genoeg vindt om de werkvloer weer te betreden, is dit goed nieuws. Bij lichamelijke ziektes is het voor je collega’s met het blote oog te zien. Dit maakt het voor hen gemakkelijker om begrip op te brengen. Wanneer je met mentale problemen kampt of kampte, kan het lastig uit te leggen zijn en voor hen lastig te begrijpen zijn. Wees hier op voorbereid voor je re integratie.