Een FIOD-inval: blijf rustig en zoek hulp

Een FIOD-inval: blijf rustig en zoek hulp

Een FIOD-inval: blijf rustig en zoek hulp

Economische fraudezaken zijn complex en de verdachte heeft hier vaak nog geen weet van totdat de FIOD op de stoep staat. Is dit bij jou het geval, dan is hier soms al een jaar aan onderzoek aan vooraf gegaan waarin de Fiscale Inlichtingen- en Opsporings Dienst, het Openbaar Ministerie en een toezichthouder regelmatig overleg hebben gehad. Tijdens dit onderzoek is er voldoende informatie tegen je verzameld om überhaupt zo’n inval te mogen doen. Het is vanzelfsprekend dat dit ingrijpend en stressvol is, maar hoe moeilijk het ook lijkt, het is belangrijk rustig te blijven en geen informatie te geven.

Zwijg

De FIOD weet dus tijdens de inval al veel meer over de zaak die tegen je is gestart dan jij. Daarom hebben ze altijd een voorsprong en is het verstandig om zo veel mogelijk te zwijgen. Ook kun je beter aangeven dat je het niet eens bent met de inval, ook al heb je niet de mogelijkheid toegang te weigeren. De FIOD zal de nodige informatie en documentatie meenemen en het kan zijn dat je na de inval wordt aangehouden. Er zullen dan vingerafdrukken van je worden afgenomen, foto’s van je worden gemaakt en je wordt van je vrijheid beroofd. Totdat je gesproken hebt met een advocaat hoef je dan niets te zeggen.

Een FIOD-advocaat

Aangezien het strafdossier soms tienduizenden pagina’s kan innemen en fraudezaken juridisch zowel als inhoudelijk erg ingewikkeld zijn, is hulp van een specialist noodzakelijk. Je kunt dus het beste een FIOD inval advocaat inschakelen die gespecialiseerd is in dit soort fraudezaken en weet hoe hiermee om te gaan. Na het kennismakingsgesprek zal je worden verhoord, wordt er een proces-verbaal aangemaakt en kan het hele proces beginnen. De straf voor fraude ligt hoog, maar met een specialist aan je zijde zal je hopelijk een bevredigende uitspraak ontvangen.