De Voordelen van een Virtual Data Center

De Voordelen van een Virtual Data Center

De Voordelen van een Virtual Data Center

Steeds meer grote bedrijven en instellingen die veel met IT werken switchen naar het gebruik van een virtual data center. Wat is een VDC precies, welke voordelen brengt het met zich mee, en is het geschikt voor jouw bedrijf?

Wij zochten het voor je uit.

Wat is een Virtual Data Center?

Een virtual data center is een representatie van een fysiek data center en wordt veelal door grote bedrijven ingezet om te werken in een digitale omgeving die volledig is afgestemd op de specifieke wensen van een organisatie.

Het gehele proces vindt plaats in de cloud en de afnemer heeft de vrijheid om aanpassingen te maken binnen drie belangrijke elementen. Zo kunnen binnen een virtual data center de rekenkracht (CPU), de geheugencapaciteit (RAM) en de vereiste opslagruimte worden aangepast naar wens.

Waarom een Virtual Data Center gebruiken?

Het gebruik van een virtual data center kent vele voordelen. Ten grondslag aan de keuze om voor een VDC te kiezen ligt vaak de wens om snel uit te kunnen breiden wanneer hier behoefte aan is.

Een VDC maakt het bijvoorbeeld mogelijk voor organisaties om snel de huidige IT infrastructuur uit te breiden zonder daarbij nieuwe hardware te hoeven installeren of een externe partij voor hoeft in te schakelen.

Gezien het gehele proces in de cloud plaatsvindt kunnen dergelijke processen efficiënt worden doorgevoerd, plus brengen ze weinig tot geen extra kosten met zich mee.

Is een Virtual Data Center geschikt voor mijn bedrijf?

Wanneer jouw bedrijf zich bevindt in de IT sector en een stabiele basis voor groei wilt realiseren is de overstap op een virtual data center zeker een stap in de juiste richting.

Hoge mate van efficiëntie, veiligheid, flexibiliteit plus de mogelijkheid om snel te kunnen groeien zijn de belangrijkste motieven om dit jaar over te stappen.